HTML

Szociális munka

A blog célja beszélni a terepmunkáról. A "hogyan"-ról. Tapasztalatcsere, esély a tanulásra, esély a kibeszélésre. Mindenkinek, akit ez érdekel, vagy majd érdekelni fog. Szívesen felteszem ide mindenki más írásait is! Üdv: J R (rebicsek@gmail.com) Let's talk!

Friss topikok

  • szirbikg: Szia! Nem a témához szólnék hozzá, hanem mint szociális témában blogolót kérnélek arra, hogy a meg... (2010.09.20. 17:47) Blogban mondom el...
  • Gépszaft: "közös ég-e a fejünk felett lebegő kékség...?" (2010.02.15. 09:15) Közös-Én-Tudat
  • J R: Szia Syörgyi! Én magam nem ilyen intézményben dolgozom, hanem gyermekjóléti központban. Ezért én ... (2010.02.01. 21:44) Üdv Mindenki!
  • J R: A lényeg talán szerintünk, mondhatom így (?), hogy a félelemkeltés, és az azzal való felnőttek tis... (2010.01.31. 19:33) Félelmetes gyerek(jogok), szegény felnőttek
  • Gépszaft: Szép írás! Tetszett nagyon... Majd elolvasom még többször. (2010.01.27. 21:32) Az élet magas iskolája

Linkblog

A szociális munka a mindennapokban. A "hogyan"..

2010.01.03. 22:00 J R

Üdv Mindenki!

Egy-két dolgot beszéljünk meg a blogról : )

Nagy örömmel látom, hogy az indulás óta eltelt 6 nap alatt közel 1000 alkalommal lett letöltve az oldal. Úgy tűnik elég sokan megnézték (hm, egyáltalán nincsenek kevesen a szoc. munka vagy a szoc. munkás : ) érintettségűek. Persze ennél is jóval többen vannak valójában). Ezen kívül különböző csatornákon nagyon sok kedves és bíztató visszajelzést kaptam a blog létrejöttéről, és időnként bejegyzésekről is.

Megtisztelő az érdeklődésetek!

 

Szeretném ezt a kíváncsiságot és a közös érdeklődésünket fenntartani, ezért jó lenne egyre pontosabban betájolni, hogy miről lenne érdemes írni, írnunk a továbbiakban.

Leginkább úgy képzeltem el, hogy ez a blog interaktív lesz, ezért szeretnélek Titeket szóra bírni. Örülök, ha dobtok fel témajavaslatokat, vagy ha egyszerűen van megosztandó saját élményetek, azt is szívesen olvasom itt, illetve oszthatjuk meg itt egymással.

 

Ha van kedvetek ebben együttműködni velem, akkor írjátok meg ötleteiteket, javaslataitokat. Mi foglalkoztat benneteket?

 

Jómagam a szociális munka gyakorlata, terepmunka témakörben kezdtem el gondolkodni, de formálható vagyok, ha sokak látnák úgy, hogy ki kellene tágítani a megbeszélendők körét, arra is nyitott vagyok. A visszajelzéseitek sokat segítenének.

 

(Egyébként itt az oldalon a FEEDEK-nél az RSS-re kattintással az oldal a könyvjelzők menübe tehető, így láthatóvá válik, ha új bejegyzés kerül a blogra. Ezt talán érdemes lehet használni). 

 

...nos, folyt. köv., már együtt?...

 

 Szép hetet!  J R

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szocialismunka.blog.hu/api/trackback/id/tr31643427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sgyörgyi 2010.02.01. 16:17:17

Szia JR, szívesen olvasnék kötetlen és őszinte beszélgetést az intézményben élő fogyatékosok helyzetéről. Magam is ilyen intézményben dolgoztam 6 évig, jelenleg éppen váltás előtt állok és a tapasztalataim eléggé elrettentőek.
Üdv: Sgyörgyi

J R 2010.02.01. 21:44:31

Szia Syörgyi!

Én magam nem ilyen intézményben dolgozom, hanem gyermekjóléti központban. Ezért én kevésbé vagyok otthon ebben a témában, mint te valószínűleg. De nagyon örülök a felvetésednek. Esetleg írhatnál arról -ha van kedved-, ami konkrétan foglalkoztat, és talán lesz aki kapcsolódni tud, vagy szeretne hozzá. Itt kommentben is írhatnál, de ha hosszabb szólj és feltesszük bejegyzésként!
Utóbbi esetben valószínűleg többen látnák, olvasnák.
Üdv: JR
süti beállítások módosítása